Acțiunile ROC1

ROCA INDUSTRY HOLDINGROCK1 S.A.

9.1000
2024-05-24 15:00:02
4.89%
Max.: 9.4400
Min.: 8.9600
Simbol / ISIN: ROC1 / RO9FY9SRFU46
Segment / Categorie: MTS / AeRO Premium
Tip: Acțiuni
ROCA Industry este primul holding de materiale de construcții listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București și este primul proiect strategic al ROCA Investments, care grupează sub umbrela unui holding specializat companii românești producătoare de materiale de construcții.

În prezent, ROCA Industry cuprinde companiile BICO Industries, cel mai mare producător autohton de plasă din fibră de sticlă și armături din fibră de sticlă și unul dintre cei mai importanți producători la nivel european, Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele și lacuri din România și Eco Euro Doors, cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale, cu o experiență de 27 de ani pe piață.

A patra companie este TERRA IMPEX (cu sediul în Zona Economică Liberă Vulcănești, Republica Moldova), deținută indirect prin intermediul BICO care și-a extins activitatea prin achiziția integrală a acestei companii care are același obliect de activitate, respectiv producția de plasă din fibră de sticlă.

Acțiunile companiei au început să se tranzacționeze în data de 27 ianuarie 2022, sub simbolul bursier ROC1. Înainte de listare, în decembrie 2021, compania a derulat cu succes un plasament privat, atrăgând de la investitori suma de 50 de milioane de lei.
 
Puteți urmări evoluția acțiunilor noastre vizitând profilul companiei noastre pe site-ul BVB AICI.
STRUCTURA ACȚIONARIATULUI
ROCA INVESTMENTS S.A. - 59,88%
BÎRLIBA MIHAI - 5,73%
ALTI ACTIONARI - 34,39%