București, 20 ianuarie 2022. ROCA Industry, holdingul care reunește companiile din domeniul materialelor de construcții aflate în portofoliul ROCA Investments, a semnat contractul de achiziție a unui pachet de 70% din acțiunile companiei Eco Euro Doors (EED).   

Cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale, cu o experiență de 27 de ani pe piață și peste 320.000 unități vândute în 2021, se va alătura astfel celor două companii prin care-și desfășoară activitatea ROCA Industry – BICO Industries și Sarcom. 

„Această tranzacție este aliniată strategiei ROCA Industry de a dezvolta și scala branduri autohtone puternice din domeniul materialelor de construcții, atât pe baza unei strategii comune, cât și prin sinergiile generate din activitatea acestora. Cu know-how-ul și resursele pe care le avem deja în acest sector de activitate, vom aborda împreună cu echipa de management din EED provocările și oportunitățile care ne așteaptă, cu scopul de a duce compania la următorul nivel. Eco Euro Doors este un jucător consacrat, cu o poziție consolidată în industrie, un portofoliu variat de produse și o strategie comercială bine definită. Ne bucurăm că experiența sa vastă va deveni parte a ROCA Industry și suntem pregătiți să creștem în continuare acest business românesc. Conform planurilor și obiectivelor noastre, ROCA Industry are un potențial uriaș de a contribui la creșterea competitivității și autonomiei industriei de materiale de construcții autohtone”, a declarat Liviu Stoleru, CEO ROCA Industry.

Cu o cifră de afaceri de aproape 13 milioane euro în 2021, Eco Euro Doors va continua să se dezvolte prin introducerea de noi produse adaptate nevoilor în schimbare ale consumatorilor, prin orientarea către nișa Premium și prin extinderea portofoliului de clienți și a capacității de producție.

„Astăzi deschidem ușa către un nou capitol în viața Eco Euro Doors și suntem bucuroși să ne alăturăm ROCA Industry. Credem în aceleași valori, în nevoia de agilitate și reziliență în business și împărtășim aceeași încredere în capacitatea de a construi un viitor solid. Prin planurile și strategia noastră am urmărit mereu să răspundem nevoilor în schimbare ale românilor și vom continua să ne dezvoltăm și diversificăm portofoliul de produse într-o perioadă favorabilă industriei noastre, în care consumatorii tind să acorde mai multă importanță și atenție spațiului în care locuiesc”, a declarat Claudiu Cășvean, fondatorul Eco Euro Doors. 

Prin concentrarea competențelor și resurselor către domeniul materialelor de construcții, ROCA Industry vizează crearea de strategii comune și de sinergii în activitatea companiilor sale. BICO Industries este cel mai mare producător autohton de plasă și armături din fibră de sticlă și unul dintre principalii producători la nivel european, iar Sarcom este unul dintre cei mai mari producători de vopsele și lacuri din România. 

Tranzacția are loc în contextul unei dinamici bune a sectorului producătorilor de uși, estimat în 2020 la o valoare totală de 140 milioane euro, la nivel local și cu o rată de creștere anuală (CAGR) estimată să ajungă la 6% între 2022-2025. La nivel european proiecția pentru această rată este de 7%, pentru aceeași perioadă, potrivit Interbiz Research Consulting. Totodată, pe sectorul construcțiilor rezidențiale este așteptat un avans de 6% până în 2024, în condițiile în care, potrivit Eurostat, România este țara cu cea mai ridicată rată a numărului de proprietari de locuințe, cu nu mai puțin de 96,8%.

Holdingul de materiale de construcții Roca Industry va fi listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București, iar ultima investiție contribuie la implementarea strategiei pe termen lung a companiei, aceea de a construi o structură solidă, formată din investitori, antreprenori, specialiști din diverse domenii și un management dedicat, cu o capacitate de adaptare la orice condiții economice. 

ROCA Industry grupează sub umbrela unui holding specializat companii românești producătoare de materiale de construcții și urmărește generarea de valoare prin implementarea unui proces de consolidare și modernizare a capacităților de producție românești.  

Proiectele holdingului vor facilita, pe termen lung, creșterea competitivității industriei autohtone, dar și reducerea dependenței față de importuri, având totodată un impact pozitiv semnificativ asupra economiei românești în ansamblu. 

***


Despre ROCA Investments

ROCA Investments („ROCA”) este o companie care contribuie la amplificarea potențialului companiilor, sprijinindu-le să își dezvolte strategii de business prin care accelerează creșterea valorii lor pe termen lung. Astfel, ROCA contribuie la dezvoltarea culturii antreprenoriale bazată pe parteneriat și creează valoare în economia românească.

Pornită în urmă cu mai bine de 3 ani, ROCA este prezentă în 10 județe ale țării, în 5 mari sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producție materiale de construcții, îngrijirea personală. Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane EUR, un profit operațional (EBITDA) de 5 milioane EUR și au peste 1.000 de angajați. 

Ecosistemul ROCA este format în prezent din companiile: Sarcom (unul dintre cei mai mari producători de vopsele și lacuri din România), BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) și Sinteza (industrie chimică).

Misiunea ROCA este aceea de a dezvolta o cultură antreprenorială bazată pe parteneriat, investind resurse financiare, know-how și pasiune. ROCA amplifică potențialul și accelerează creșterea companiilor și brandurilor românești, pentru ca visul multor antreprenori români să devină realitate.


Despre Eco Euro Doors

ECO EURO DOORS este o companie cu capital integral românesc fondată în Reghin în anul 1994. În urma cu 15 ani a început producția locală de uși iar în 2009 a finalizat construcția unei fabrici moderne pe o suprafață totală de 60.000mp din care 5.000mp hale de producție și peste 13.000mp spații de stocare, dotată cu utilaje performante și roboți industriali. Producția este axata în principal pe realizarea ușilor de interior și a accesoriilor.

Eco Euro Doors produce astăzi peste 180.000 de uși pe an din MDF, HDF, lemn masiv rășinos și fag, având toată gama de finisaje, de la cel economic cu vopsele pentru interior până la finisajul premium cu melamină, acompaniate de feronerie de calitate. Pentru a asigura continuitatea și calitatea producției, compania utilizează lemn din resurse regenerabile din zona adiacentă Reghinului și livrarea produselor finite se face în timp record cu ajutorul parcului auto propriu. Societatea comercializează produsele la nivel național prin lanțuri DYI, distribuitori de materiale de construcții, retaileri dar și direct către clienți finali sau dezvoltatori imobiliari.



Contact de presă:

Diana Pearsică (Chindriș)

Corporate Communication Manager

Telefon: 0765 025 964

e-mail: diana.chindris@impetumgroup.com