* ROCA Industry, primul holding de materiale de construcții din România, anunță finalizarea celei de-a doua etape (destinată plasamentului privat) din majorarea de capital

* În total, în acest proces, au fost emise 7.172.649 acțiuni noi cu o valoare nominală de 10 RON/ acțiune.

* Capitalul social al holdingului este astfel majorat de la valoarea nominală de 176,9 milioane RON până la valoarea nominală de 248,7 milioane RON.

* Majorarea de capital reprezintă pasul premergător listării holdingului pe piața principală a Bursei de Valori București (BVB) în T1 2024.

* ROCA Industry reunește companii de talie medie care, în alte condiții ar avea un parcurs de creștere mai lent și acces dificil la capital, deschizându-le oportunități noi de dezvoltare accelerată și finanțare prin piața de capital.București, 1 februarie 2024 - ROCA Industry, primul holding industrial de materiale de construcții din România, listat sub simbolul ROC1 pe piața AeRO Premium a Bursei de Valori București (BVB), deținut de ROCA Investments, anunță finalizarea celei de-a doua etape a majorării de capital social (etapa plasamentului privat). Desfășurată în perioada 16 – 30 ianuarie 2024, în cadrul acestei etape au fost subscrise 6.245.777 de acțiuni noi, cu o valoare totală de 62,5 milioane RON.

În total, pe parcursul celor două etape ale majorării de capital, derulate într-un context marcat de provocări multiple pentru piața de capital, au fost emise 7.172.649 acțiuni noi cu o valoare nominală de 10 RON, ROCA Industry majorându-și astfel capitalul social cu valoare nominală totală de 71,7 milioane RON. Capitalul social al societății este astfel majorat de la valoarea nominală de 176,9 milioane RON la 248,7 milioane RON, conform raportului curent emis de ROCA Industry.


ROCA Industry este unul dintre pilonii strategici al ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, a cărei misiune este să investească capital local în companii românești, generând impact în economia țării. ROCA Industry reunește companii de talie medie care, în alte condiții ar avea un parcurs de creștere mai lent și acces dificil la capital, deschizându-le oportunități noi de dezvoltare accelerată și finanțare prin piața de capital.

Demersul de majorare a capitatului social asumat de ROCA Industry face parte din strategia holdingului de a se lista pe piața principală a BVB, pentru a-și asigura astfel accesul la surse durabile de finanțare pentru companiile din holding care au un potențial major de a deveni campioni la nivel regional.


Atragerea de capital, într-un context de piață dificil, reprezintă o realizare semnificativă care pune în evidență abilitățile strategice și de management ale holdingului ROCA Industry și care facilitează pe mai departe punerea în aplicare cu succes a planurilor de dezvoltare accelerată a companiilor în care investește acesta, asigurându-se astfel capitalul necesar extinderii prin M&A sau dezvoltare organică.

“Am demarat acest demers de majorare de capital într-un context de piață extrem de dificil, marcat de impredictibilitate și scăderi importante ale indicatorilor industriei. Cu toate acestea, am reușit în cele două runde ale procesului de majorare să creștem capitalul holdingului asigurând continuitatea strategiilor noastre ambițioase de dezvoltare pentru companiile din portofoliu și transformarea lor în campioni regionali. Prin încrederea acordată și investiția lor, acționarii aderă la misiunea ROCA Industry de a contribui la creșterea valorii adăugate a economiei naționale, la creșterea exporturilor și la extinderea companiilor românești în afara țării“, declară Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry.

Modelul de business al ROCA Industry permite creșterea prin dezvoltare accelerată, dar controlată prin managementul echipei de holding și diversificarea riscului (8-10 companii), menținând beneficiul sinergiei industriei, cu o capitalizare care devine atractivă și pentru investitorii instituționali.

Pe lângă influxul de capital, ROCA Industry pune în practică în companiile din portofoliu un proces complex de transformare și consolidare, dirijat de o echipă profesionistă de speciliști la nivelul holdingului, cu competențe semnificative în domenii cheie precum business management (comercial, financiar și operațional), change management sau dezvoltare de brand. Acest proces asigură dezvoltarea sustenabilă a companiilor și transformarea lor în campioni regionali.

Cu o prezență activă pe piața secundară AeRO a BVB începând cu ianuarie 2022, holdingul ROCA Industry a avut un parcurs dinamic pe piața financiară locală, care va însemna în T1 2024 listarea pe piața principală a BVB. În ultimul an, acțiunile ROCA Industry (simbol ROC1) au evidențiat performanțe notabile, clasându-se în top 3 al acțiunilor cele mai tranzacționate în ceea ce privește valoarea totală. Acest rezultat plasează ROCA Industry printre liderii de piață, confirmând atractivitatea în fața investitorilor și consolidându-și astfel poziția în indicele BET AeRO.


ROCA Industry deține direct și indirect, un număr de 8 companii – performeri în sectoarele specifice de activitate: BICO Industries (primul și cel mai mare producător național de plasă din fibră de sticlă și singurul producător autohton de armături din fibră de sticlă), EVOLOR (unul dintre cei mai mari jucători din industria de producție de vopsele și lacuri, de asemenea cu o experiență de piață de peste 30 de ani), ECO EURO DOORS (cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale), DIAL (compania specializată în fabricarea produselor de sârmă), ELECTROPLAST (unul dintre cei mai importanți producători de cabluri electrice), precum și producătorii de fibră de sticlă Terra, Europlas și Iranga (deținuți indirect prin intermediul BICO Industries).