Strategie

Strategia ROCA Industry de a dezvolta și scala branduri autohtone puternice din domeniul materialelor de construcții, atât pe baza unei strategii comune, cât și prin sinergiile generate din activitatea acestora.

Înțelegem nevoia de consolidare pe piața producției materialelor de construcții. Prin intermediul Holdingului ne propunem să asigurăm pârghiile necesare pentru acest proces, pentru alăturarea companiilor din acest sector sub o structura unică, unde pot beneficia de viziune comună, mecanisme de sinergii intra-grup și acces crescut la piață.

Obiectivul ROCA Industry este de a deveni unul dintre liderii pieței de producție materiale de construcții atât prin dezvoltare organică - mai exact prin creșterea și dezvoltarea companiilor care își desfășoară activitatea în prezent - cât și prin consolidări M&A cu alte companii complementare din același sector de activitate, care să permită generarea unor sinergii.

Prin implementarea acestor sinergii economice și a know-how-ului ROCA la nivelul filialelor, ROCA Industry poate funcționa integrat, folosind eficient resursele de care dispune și accesând piața într-un mod unitar. Ca rezultat, activitatea sa se va diversifica pe multiple linii de business (toate aparținând sectorului de materiale de construcții), iar Holdingul va fi un punct unic de contact pentru jucătorii din această industrie.

Linii strategice principale

Roca Logo

Dezvoltare organică accelerată prin investiții în tehnologie, dezvoltare de produse noi și accesul la piețe noi.

Roca Logo

Consolidare și dezvoltare accelerată prin achiziții, atât prin ROCA Industry (integrare orizontală) cât prin companiile prin care își desfășoară activitatea (integrare verticală)

Roca Logo

Dezvoltarea de sinergii de grup, structuri de achiziții și de vânzări unitare

Roca Logo

Implementarea unui management profesionist.

Roca Logo

Dezvoltarea unor linii de producție de materialele de construcții sustenabile. Acestea sunt acele materiale non-toxice și economice care reduc consumul de energie, presupun costuri scăzute și sporesc durabilitatea și eficiența unei clădiri în ceea ce privește proiectarea, construcția, întreținerea și renovarea. O clădire construită din materiale sustenabile va folosi cu 53% mai puțină energie electrică și cu 63% mai puțină apă față de o clădire obișnuită.