CINE? 

ROCA Industry, alături de companiile din portofoliul său, BICO INDUSTRIES, EVOLOR, ECO EURO DOORS și DIAL, cu sprijinul Fundației IMPETUM, lansează „Industria faptelor bune” – platformă de proiecte cu impact real, adresate comunității și susținerii fundamentelor solide ale societății.

Lansăm #IndustriaFaptelorBune pentru a susține proiecte cu impact comunitar real, convinși că este important nu numai ce este de făcut, ci și cum este făcut, pentru a genera valoare pe termen lung.

CE FACEM?

Companiile ROCA Industry - BICO INDUSTRIES, EVOLOR, ECO EURO DOORS și DIAL, se implică în renovarea și transformarea a Școlii Gimnaziale Sălcioara, jud. Ialomița, într-un proiect inițiat de organizația NARADA, deoarece știm că viitorul României se construiește încă din băncile școlii.

Până acum, prin companiile holdingului, am donat fonduri în valoare de 50.000 €, materiale de construcție produse în fabricile noastre, dar și o parte din timpul și know-how-ul nostru.

Astfel, ne dorim să transformăm Școala Gimnazială din Sălcioara, unde învață 128 de copii, care pot fi colegii noștri de mâine, într-un mediu școlar prosper, care să inspire elevii spre dezvoltare și performanță.

Proiectul de transformare vizează îmbunătățiri în zona sălilor de clasă și a spațiilor multifuncționale, care vor fi dotate cu mobilier nou, echipamente moderne și design tematic, adaptat la nevoile unui spațiu dedicat educației, formării de legături solide între elevi și cadrele didactice. CARE SUNT BENEFICIILE? 

Modernizarea școlii devine o necesitate în contextul în care studiile și cercetările din educație indică nevoia unei abordări holistice, cu cadre didactice bine instruite, spații proiectate și echipate special pentru susținerea actului de educație și stimularea elevilor. 

Abordarea urmărește să aducă beneficii actului educational, creascând astfel randamentul școlar. 

Beneficiile transformării:

➡️ Stimularea comunicării și a colaborării dintre elevi, dar și interacțiunea cu cadrele didactice.

➡️ Posibilitatea desfășurării activităților centrate pe identificarea și rezolvarea nevoilor individuale ale fiecărui elev.

➡️ Adaptarea procesului de predare diferențiat, în cazul elevilor cu grad mare de risc de eșec școlar, sau a celor cu dificultati de învățare. 

Renovăm, reconstruim, refacem vise și punem întotdeauna educația pe primul loc, pentru că știm că doar așa putem crea un sistem performant și de lungă durată, care să transforme viitorul într-unul mai bun. 

Cu fundații sănătoase, moderne, copiii, părinții și dascălii de la Sălcioara vor simți că fac parte dintr-o comunitate puternică, ce oferă perspective solide de dezvoltare pe termen lung.